Bezoek op Loonbedrijf Oudwoude

Op dinsdagavond 15 januari hadden wij op het loonbedrijf bezoek van de AJF (Agrarische jongeren) Kollumerland, Achtkarspelen. We zijn begonnen met de excursie op de Swartewei in Oudwoude en we zijn geëindigd op de Wouddijk bij de kalver- mesterij. Gerke heeft de jongens uitgelegd wat er zoal voor werk is te doen met de Drone voor precisie landbouw, verteld hoe de bedrijfsvoering gaat wat betreft de kalveren en ten slot de eischaal verwerking laten zien. De avond is afgesloten met een lekker koud biertje! We willen de jongens bedanken voor hun komst en de interesse in ons bedrijf!

 

Feest

Op 2 november 2018 hadden was er feest, 2 werknemers Andries Boersma en Anne Rozendal zaten allebei 50 jaar in het loonwerk. Dit wouden wij niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom hebben we de heren in het zonnetje gezet. Samen hebben we heerlijk gegeten en gedronken bij De Old Dutch te Zwaagwesteinde.

 

Nieuw bij loonbedrijf Oudwoude, de verwerking van Steggcalk

Sinds de zomer van 2018 is Loonbedrijf Oudwoude in samenwerking met Mulder Agro Kollumerzwaag begonnen met de verwerking van de langwerkende kalk ‘Steggcalk’.

Steggcalk is een restproduct van de eieren die hier in Nederland verwerkt worden. Naast eiwit en eigeel levert een ei ook een waardevolle eischaal. Door een proces van verhitting, koelen, malen en zeven en een goeie opslag ontstaat het product Steggcalk.  

Steggcalk is een 100% duurzaam product wat in de laatste jaren zijn bekendheid heeft gekregen. Het bevat naast calcium ook een kleine hoeveelheid stikstof (ca 8kg/ton), fosfaat en zink als sporen- element.

Kortom gebruik Steggcalk voor:

  • Een verbetering van de bodemvruchtbaarheid
  • Structuurverbetering in de bodem
  • Verhoging van de beschikbaarheid van de nutriënten voor uw gewas.

Voor verdere informatie klik op de product flyer of bel met kantoor 0511- 451784

 

Nieuwe Atlas 150W in gebruik

Afgelopen herfst hebben wij de Atlas 150W in gebruik genomen. Deze kraan is in plaats gekomen van de Volvo 140C. Deze machine is ideaal voor werkzaamheden binnen het loonwerk.  Grotere banden en een verhoogde draaikranstoren zorgen dat de cabine ca. 30 centimeter hoger ligt en dat er hierdoor veel meer overzicht is op de werkzaamheden, dit is vooral ideaal bij werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het laden van een kipper. Maar ook bij het maaien en hekkelen van sloten is de Atlas 150W een ideale machine. De verschillen met de Volvo 140C moet je vooral zoeken in de onderwagen, meest in het oog springend zijn de wielen en banden.  De standaard dubbellucht zijn vervangen door dikke 26,5 inch velgen met daarop 710/ 45 R26 banden hierdoor kun je op elke ondergrond probleemloos uit de voeten. De insporing is minimaal, daar worden boeren blij van en wij dus ook!

 

Precisielandbouw

De agrarische sector is een van de meest vernieuwende sectoren. Loonbedrijf Oudwoude gaat daar in mee. Bestaande werkzaamheden op het gebied van kabelverbetering worden gemoderniseerd door gebruik te maken van GPS en de droge. Deze gereedschappen worden ingezet om te komen tot precisielandbouw, een wijze van werken welke beter is voor de boer, maar zeker ook voor het milieu. Door gebruik te maken van een droge kan het gewas gescand en geïnventariseerd worden om te komen tot optimalisatie van de bemesting, besparing van meststoffen en het monitoren van de gewasontwikkeling. Uiteindelijk kan dit leiden tot een besparing oplopend tot wel 60 procent. Hieronder krijgt u een idee waarvoor u terecht kunt bij Loonbedrijf Oudwoude.

  • verzamelen van data
  • maken van gewaskaarten
  • maken van taakkaarten van GPS gegevens
  • kavelfotografie
  • controleren op vreemde gewassen

Contact

Adres Swartewei 4   Email info@loonbedrijfoudwoude.nl
Postcode 9294 KS   Twitter twitter.com
Woonplaats Oudwoude   Facebook facebook.com
Mobiel 06-53486650      
Telefoon 0511-451784    
Fax 0511-453551      

 

Routebeschrijving

 

Copyright © Loonbedrijf Oudwoude